Rabarberchutney

Chutney är ju så gott till kött!!!

Hittade detta recept på Kokaihop.se. Den blev verkligen lyckad.

Rabarberchutney

ca 1 normalstor burk

 

  • 350 gram Rabarber

  • 1st medelstor Gul lök
  • 3dl Strösocker
  • 1msk Ättikssprit 12%
  • 0,5 dl Vatten
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk gula senapskorn
  • 1krm malen vitpeppar
  • 0,5 tsk koriander
  • 0,5 tsk chilipulver.

GÖR SÅ HÄR
  1. 1. Rengör och värm glasburkar och håll dem varma tills det är dags att fylla dem. Skölj och ansa rabarbern. Skär den i 1-2 cm stora bitar. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt koka utan lock ca 45 minuter eller tills det har tjocknat.
  2. 2. Häll upp chutneyn i de varma glasburkarna och sätt genast på locket. När de kallnat förvaras de svalt. Hållbart i minst tre månader.

Kommentarer

Populära inlägg