Rabarberchutney
Chutney är ju så gott till kött!!!
Hittade detta recept på Kokaihop.se. Den blev verkligen lyckad.
ca 1 normalstor burk
-
350 gram Rabarber
- 1st medelstor Gul lök
- 3dl Strösocker
- 1msk Ättikssprit 12%
- 0,5 dl Vatten
- 0,5 tsk malen kanel
- 0,5 tsk gula senapskorn
- 1krm malen vitpeppar
- 0,5 tsk koriander
- 0,5 tsk chilipulver.
GÖR SÅ HÄR
- 1. Rengör och värm glasburkar och håll dem varma tills det är dags att fylla dem. Skölj och ansa rabarbern. Skär den i 1-2 cm stora bitar. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt koka utan lock ca 45 minuter eller tills det har tjocknat.
- 2. Häll upp chutneyn i de varma glasburkarna och sätt genast på locket. När de kallnat förvaras de svalt. Hållbart i minst tre månader.
Kommentarer
Skicka en kommentar