Kalvdans

Kalvdans är super-enkelt att göra, bara man får tag på råmjölk. Råmjölk är den första mjölken som mjölkas av kon, efter det att hon har kalvat. Du måste nog charma en mjölkbonde rejält för att kunna göra denna dessert. Det är svårt att beskriva hur det smakar, men det närmaste jag kommer på, är brulépudding. Kalvdans
Du behöver alltså:
  • 1 liter Råmjölk (eller så mycket du fått tag i)
  • lite socker
  • 1 msk smör
Gör så här:

1. Smörj en form (svårt att säga hur stor, men mjölken skall nå ca 2 cm upp mot kanten).
2.Häll i lite socker i mjölken. Jag brukar ha i ca 2 nypor. Jag vill att det skall smaka nästan helt naturellt.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader i ca 1 timme.
Serveras med valfri sylt och grädde. Kanske lite kardemumma eller kanel på? En del vill faktiskt ha kardemumma eller kanel i råmjölken innan gräddning. Du får smaka dig fram vad du tycker är godast.   

Kommentarer

Populära inlägg