Rabarberpaj
Ca 10 portioner
3–4 stjälkar rabarber (beroende på storlek)
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
Smuldeg
150 g smör, kylskåpskallt
3 dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn (mixas)
1 ½ dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver eller 1,5 tsk vaniljsocker
1 krm flingsalt eller lite vanligt salt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och skär rabarbern i bitar, 2–3 cm.
2. Lägg rabarbern i en pajform, 25–26 cm i diameter. Strö socker och potatismjöl över rabarbern och rör om.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.
4. Strö degen över rabarbern.
5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar