Mangoglass

Vi åkte till Mallorca i början på Juli och en kväll tog vi bilen till Valdemossa. På en bakgata hittade vi ett litet glasscafé. Deras mangoglass var himmelsk. Jag var bara tvungen att göra en egen när jag kom hem:

028

 

Ingredienser till 6-8 pers

2 färska mangos

3dl vispgrädde

3dl mjölk

1 tsk vaniljsocker

5 äggulor

2dl råsocker (eller vanligt socker)

 

Gör så här:

  1. Hetta upp grädde, mjölk och vaniljsocker i en kastrull. OBS!  Det får inte koka.
  2. Vispa äggulor och socker poröst. Häll sen den varma gräddmjölken i äggsmeten under omrörning så att allt blandas ihop. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen och hetta upp allt igen. INTE KOKA!!!
  3. Låt glassmeten svalna helt. Bäst är att låta den stå i kylskåpet tills den är riktigt kall.
  4. Skala mangon och skär den i bitar.  Mixa mangon i en mixer eller med en mixerstav. Rör i lite socker om du tycker att mangopurén blir lite sur. Om mangon är väldigt “trådig” kan man försöka pressa purén genom en sil.
  5. Blanda mangopurén med den kalla glassmeten.
  6. Kör glassen i glassmaskin. Min glassmaskin är inte jättestor, utan jag fick dela på smeten och köra två gånger.

Kommentarer

Populära inlägg