Rice Krispiestårta

Min sambos syster bjöd på denna tårta en gång, och jag blev frälst. När jag själv bjöd mina vänner på den, frälste jag även dem. Jag har aldrig varit med om en tårta som tagit slut så fort. Den är vansinnigt söt, men det får man ta.

Du kan med fördel göra tårtbotten och krämen dagen innan. Ett par timmar efter man brett på krämen, så mjuknar tårtbotten.

Ricecrisptårta

INGREDIENSER:

Tårtbotten:

4st Äggvitor

3dl Socker

3dl Rice krispies

Kräm:

4st Äggulor

1dl Socker

1msk Vetemjöl

1dl Grädde

125g Smör

1tsk Vaniljsocker

Garnering:

4dl Grädde

Färska bär

Kanske lite krossad dajm

Gör så här:

Botten:

  1. Vispa äggvitorna hårt.
  2. Blanda i sockret och vispa lika mycket.
  3. Blanda sedan försiktigt i Rice krispies.
  4. Lägg smörpapper i botten på en bakplåt och bre ut smeten jämt.
  5. Grädda i 125 grader i ca 1 timme.
  6. Stäng av ugnen och låt den stå ett tag på eftervärme. Det går bra att göra den på kvällen och låta den stå i ugnen till nästa dag.

Kräm:

  1. Koka upp äggulor, socker, mjöl och grädde på svag värme tills det tjocknar.
  2. Tag av från plattan och rör i smöret och vaniljsockret.
  3. Låt krämen svalna.
  4. Bred krämen över botten
Garnering:
  1. Vispa grädden och bred över krämen.
  2. Garnera med bär m.m

Kommentarer

Populära inlägg