Rice Krispiestårta
Min sambos syster bjöd på denna tårta en gång, och jag blev frälst. När jag själv bjöd mina vänner på den, frälste jag även dem. Jag har aldrig varit med om en tårta som tagit slut så fort. Den är vansinnigt söt, men det får man ta.
Du kan med fördel göra tårtbotten och krämen dagen innan. Ett par timmar efter man brett på krämen, så mjuknar tårtbotten.
INGREDIENSER:
Tårtbotten:
4st Äggvitor
3dl Socker
3dl Rice krispies
Kräm:
4st Äggulor
1dl Socker
1msk Vetemjöl
1dl Grädde
125g Smör
1tsk Vaniljsocker
Garnering:
4dl Grädde
Färska bär
Kanske lite krossad dajm
Gör så här:
Botten:
- Vispa äggvitorna hårt.
- Blanda i sockret och vispa lika mycket.
- Blanda sedan försiktigt i Rice krispies.
- Lägg smörpapper i botten på en bakplåt och bre ut smeten jämt.
- Grädda i 125 grader i ca 1 timme.
- Stäng av ugnen och låt den stå ett tag på eftervärme. Det går bra att göra den på kvällen och låta den stå i ugnen till nästa dag.
Kräm:
- Koka upp äggulor, socker, mjöl och grädde på svag värme tills det tjocknar.
- Tag av från plattan och rör i smöret och vaniljsockret.
- Låt krämen svalna.
- Bred krämen över botten
- Vispa grädden och bred över krämen.
- Garnera med bär m.m
Kommentarer
Skicka en kommentar